Powered by VEO

Eräänä alkusyksyn aamuna 2012 Toni Ketelä astui sisään VEO:n pääkonttorin ovesta Vaasassa ja pyysi saada tavata toimitusjohtajan. Tonin mielestä kansainvälisillä markkinoilla toimiva vientiyritys oli juuri sellainen, jonka kanssa hän halusi tehdä yhteistyötä.

Tutustuttuaan Toniin VEO:lla oltiin sitä mieltä, että nuorella maajoukkuehiihtäjällä on suuri potentiaali. Sitä paitsi urheilijan ja yrityksen väliltä löytyi paljon yhtäläisyyksiä. Määrätietoisuus ja pitkäjänteisyys ovat Tonin vahvimpia ominaisuuksia, ja samoja ominaisuuksia tarvitaan myös energiateknologia-alalla, jolla VEO toimii. Kun Toni tuli kertomaan suunnitelmistaan ja unelmistaan, hän uhkui samaa asennetta, jota jatkuvasti uutta väkeä rekrytoiva VEO toivoo työntekijöiltään.

toniketela_3Tonin juuret ja kotipesä ovat Vaasassa, mutta tavoite on päästä kansainväliselle huipulle. Myös VEO tähtäsi alusta lähtien vientimarkkinoille – yhtiön ensimmäinen tilaus meni kuin menikin Saudi-Arabiaan. VEO on kasvanut 25 vuodessa pienestä vaasalaisesta spin-offista kansainväliseksi yritykseksi. Se oli alkuvuosina nopeimmin kasvavien ja eniten uusia työpaikkoja luoneiden eurooppalaisten yritysten Top 500 -listalla. Tänä päivänä VEO työllistää 350 henkilöä ja sen liikevaihto on 65 miljoonaa euroa.

– Tonilla on selkeät tavoitteet ja hän on määrätietoinen nuori mies. Hänellä on kaikki edellytykset päästä huipulle, sanoo VEO:n Brand Manager Maria Hällund.
VEO ja Toni ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan VEO toimii Tonin pääsponsorina vielä pitkään. Hyvä tyyppi ja hyvä firma päättivät puhaltaa yhteen hiileen.

VEO on energia-alan osaaja, joka tarjoaa automaatio- ja sähköistysratkaisuja energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön. Yhtiön liikevaihdosta yli puolet tulee uusiutuvan energian ratkaisuista. VEO:n päätoimipiste sijaitsee Vaasassa, ja yritys toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. Yhtiön liikevaihto oli 65 MEUR vuonna 2014.

Follow Toni on social media: